Başakşehir Teknoloji Koridoru (BATEK) Projesi'nin tanıtımı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından yapıldı.

“Teknoloji tüketen değil üreten bir nesle ihtiyacımız var”

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sanayici iş insanlarının iş birliğiyle hayata geçirilen ve tüm ilçe sakinleri için teknoloji koridorları açılmasını sağlayacak Başakşehir Teknoloji Koridoru (BATEK) Projesi’nin tanıtımı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından yapıldı. Şamlar Tabiat Parkı 5. Kapı’da gerçekleştirilen programa, Başkan Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ile İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) yetkilileri katıldı.

“BATEK, Living Lab’in faaliyetlerinin genişlemiş hali”

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi bünyesinde hayata geçirilen projeyle ilgili detayları paylaşan Kartoğlu, BATEK ile öğrencilere yönelik girişimcilik ve teknoloji tabanlı eğitimler, KOBİ’lere destek programları eğitimleri, girişimcilere ise fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak eğitim ve etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

BATEK’in ilçeye önemli kazanımlar sağlayacağını ve teknolojiyi yakalayan nesillerin gelecekte daha başarılı olacağını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Bugüne kadar Living Lab’den gurur duyduğumuz markalar çıktı. İnovasyon yarışmalarında kabul edilen 70’e yakın fikir markalaşma yoluna çıktı. Üretim yapıp Türkiye çapında projeler hazırlarken, kendi şehrimizi de unutmamamız lazım. Living Lab’de yapılan faaliyetlerin Başakşehir’de yaşayan komşularımızla paylaşım haline sokulması lazım. Bunun için düşünülen ortak fikir; BATEK. Hedeflimiz; o ortak fikri oluşturacak merkez üssünde koridorlar oluşturarak sanayicinin ihtiyaç duyduğu çeşitlemeyi öğrenip çocuklarımızı bu konuda eğitmek.” diye konuştu.

“Teknoloji tüketen değil üreten bir nesle ihtiyacımız var”

Öğrencilerin çağın teknolojilerini yakalayacak donanıma sahip olması gerektiğini belirten Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz da, “Biz öğrencilerimizi insani davranışlar, kültürel, sosyal ve sanatsal yönden yetiştirmeye çalışıyoruz. Hayata hazırlamaya çalışıyoruz ama teknolojik gelişmelerle ilgili çocuklarımızın mutlaka dünya ile rekabet edebilecek onlara öncü olabilecek bir birikime ve tecrübeye sahip olması lazım. Bizim, teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle ihtiyacımız var. Bu vesileyle biz buradayız. İnanıyorum ki, bundan sonra hem okul müdürlerimiz hem teknoloji tasarım öğretmenlerimizle teknolojiyle ilgili gelişmeleri hem de inovasyon merkeziyle ilgili gelişmeleri gidip hep birlikte göreceğiz. Çocuklara ufuk açıcı ve onların hayallerini büyütücü çalışmalar içerisinde hep birlikte olacağız” dedi.

 

Kontrol Ediliyor

Ali Efe: Tüm Öğrencilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız

  Adalet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Ali Efe 31 Mart yerel seçimleri öncesinde konuğumuz …