Bahçekent için yeni toplu konut alanları ilan edildi!

Hoşdere Mevkii Toplu Konut Alanı 2. Etap 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin 09.03.2020 tarihinde ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının 12.03.2020 tarihinde onaylanması ile birlikte TUAL Bahçekent ve Arnavutköy-Ömerli mahallesi arasında bulunan alan toplu konut alanı olarak ilan edildi.

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere göre planlanan yeni toplu konut alanı Hoşdere Mevkiinde bulunmakta olup idari bakımdan Bahçeşehir 2. Kısım ve Orhan Gazi Mahalle sınırları içinde yer almaktadır. Planlama alanının kuzeyinde Arnavutköy İlçesi Deliklikaya Mahallesi, kuzeybatısında Arnavutköy-Ömerli Mahallesi, güneybatısında Esenyurt Orhan Gazi Mahallesi, güneydoğusunda Bahçeşehir 1. Kısım ve doğusunda Bahçeşehir 2. Kısım Mahalleleri yer almaktadır. Doğusunda Estonşehir, kuzeydoğusunda Armina Evleri ve Kelebek Vadisi Evleri, kuzeyinde Kiptaş 2. Etap, batısında ve güneybatısında Isı Sanayi Sitesi ve güneydoğusunda Boğazköy Konutları yer almaktadır.

Planlanan yeni toplu konut alanı yaklaşık 149,88 hektarlık ve 839 bin m2‘lik alana sahiptir. Alan genelinde ticaret + konut alanı 274.200 m², Lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu tesisleri için 81.488 m², Sağlık tesisleri için 18.322 m2 olarak planlanmıştır. Kalan alanlar sosyal ve kültürel tesisler, ibadet alanları, açık ve yeşil alanlar için kullanılması planlanmaktadır.

 

 

 

Kontrol Ediliyor

Mugga Mug Bahçeşehir Açıldı

Mugga Mug İşletmecisi Cafer Aslan: Beylikdüzü Kalfalık eserimizdi. Burası ise Ustalık eserimiz oldu. Bir üst …